Написання статей для журналів, які індексуються в Scopus і Web of Science

Написання статей для міжнародних наукометричних баз даних (скопус, вос) є складним процесом, який потребує не тільки наявності знань і розуміння особливостей окремої наукової галузі, а й розвинених професійних навичок у сфері роботи з науковими статтями. У процесі написання статей слід підібрати найприйнятнішу структуру статті (IMRAD, структура оглядової статті тощо); визначитися з літературними джерелами, які складуть основу дослідження; розробити завдання дослідження, які відобразять основні результати роботи та ін.

Написання статей для наукометричних баз даних Scopus та WoS вимагає розуміння специфіки статей, які публікуються в рецензованих журналах, та мають відмінність від ВАКівських вимог. Підходи до написання статей можуть змінюватися залежно від тематики дослідження. Важливо враховувати специфіку викладу матеріалу, яка обов’язково повинна відповідати науковим вимогам, та виключати використання слів, які не відповідають критеріям наукових робіт. Процес написання статей повинен характеризуватись відсутністю шаблонності й поєднувати неординарний підхід та високий рівень відповідальності за створення унікальної наукової роботи. Ми сприяємо написанню статей для скопус, вос, які відповідають міжнародним вимогам.

Написання статей для ВАК та інших міжнародних та професійних баз даних

Специфіка написання статей для ВАК відрізняється від статей Скопус та ВоС, що пов’язано із зміненою структурою роботи, особливостями викладу наукових матеріалів, вимогами до використаних джерел літератури. Статті для журналів ВАК характеризуються послідовністю та логічністю викладу матеріалу, що відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України.

Написання статей для міжнародних та професійних баз даних часто відображає специфіку регіону, де було зареєстровано журнал. Вимоги до написання статей мають відмінність від журналів, що індексуються в вос і скопус, що передбачає наявність індивідуального підходу до кожної статті.

Написання статей під окремо визначені журнали

Написання статей під конкретні журнали ґрунтується на вивченні вимог окремо взятого наукового видання. Під час підготовки до захисту магістерських, кандидатських, докторських наук може виникнути потреба у публікації статті в певному журналі, що зумовлено вимогами наукового керівника чи кафедри. Написання статей під окремі журнали вимагає розуміння не лише специфіки окремо взятого журналу, а й розуміння якості робіт, які публікуються у скопус і вос, що відображається на високому рівні написаного матеріалу.

Компанія “In.Science” посприяє написанню наукової роботи на базі авторського проведеного дослідження або представленої тематики, яка буде відповідати вимогам певного журналу, затвердженого клієнтом.

Доопрацювання статей

Доопрацювання наукових статей сприяє підвищенню якості роботи, раніше написаної автором, що впливає на її публікацію у рейтингових журналах. Зміна та вдосконалення вимог до статей, які публікуються в скопусі, ВоС, а також ВАК та в інших міжнародних та професійних базах даних вимагає наявності необхідних знань та часу на їх вивчення.

Замовник може надати базову статтю для доопрацювання, що дозволить фахівцям “In.Science” доопрацювати структуру роботи, розділити інформацію на відповідні розділи, удосконалити викладені матеріали, що позначиться на підвищенні якості роботи. Доопрацювання статті може бути задіяне на кожному рівні, що може позначитися на доопрацюванні основних матеріалів та результатів роботи; удосконаленні методології дослідження, до якої дуже часто рецензенти журналів надають зауваження; огляду літератури та обговорення, які відображають основну специфіку теми дослідження, і, незважаючи на подібні підходи до написання, повинні характеризуватись унікальністю відображеної інформації. Доопрацювання роботи може бути спрямоване й на коригування перекладу статті, що пов’язано з необхідністю розуміння основної термінології та наявністю професійних вузькоспрямованих знань. Написана стаття найчастіше підкріплена матеріалами для візуалізації (рисунками, таблицями), що вимагає високої якості матеріалів, що надаються.

Доопрацювання статей відповідно до зауважень рецензента/редактора

Доопрацювання статей відповідно до зауважень рецензента/редактора ґрунтується не лише на загальних критеріях, які характерні науковим журналам, що індексуються в вос, скопус, а й на специфічних правках, які були отримані в результаті попередньої оцінки представленої роботи. Ми сприяємо підготовці статей відповідно до поданих зауважень та наданню аргументованих відповідей. Зауваження рецензентів/редакторів можуть бути досить специфічними, що потребує пошуку нових підходів до трансформації наукової роботи. Складність доопрацювань може бути пропорційна рейтингу наукового журналу.

Редагування статей відповідно до вимог журналів (оформлення)

У процесі рецензування та прийняття статті до публікації важливе значення має не лише зміст та якість роботи, а й відповідність роботи технічним вимогам журналу. Вимогами журналу передбачені специфічні особливості оформлення статей, як тексту, списку літератури, так і рисунків, формул, таблиць. Наприклад, особливу увагу слід приділяти всім розділам статті, оскільки назва теми може відрізнятися форматуванням від назв розділів. Оформлення формул має відповідати стилю журналу, вони мають бути представлені у редагованому форматі, а не у вигляді ілюстрацій. Список літератури є одним із перших елементів, на який звертають увагу рецензенти та редактори статей, що пов’язано з різноманітністю стилів оформлення (American Psychological Association (АРА), Harvard, Vancouver та ін.), які можуть бути прийнятними для окремого журналу. Відредагована стаття відповідно до вимог окремо взятого журналу сприяє більш лояльному відношенню до неї редактора, що сприяє подальшому її розгляду та передачі на рецензування іншим фахівцям.

У процесі редагування статей важливе значення має точність вказівки авторських даних та оформлення списку літератури, що відображається на правильній індексації у міжнародних базах даних. Процес впливає на формування профілю автора в базах даних, також сприяє підвищенню наукометричних параметрів вченого (h-індекс) в результаті правильного цитування аффіліацій автора та джерел літератури.

Професійний науковий переклад

Для рейтингових журналів потрібна наявність елементів статті чи всієї наукової роботи англійською чи іншою мовою, що передбачає наявність професійного наукового перекладу. У процесі перекладу важливо не втратити сенсу наукової роботи та зусиль автора, що може виникнути внаслідок відсутності розуміння специфіки наукової термінології іншою мовою. Професійний науковий переклад має безпосередній взаємозв’язок із якістю статті та впливає на позитивну оцінку рецензента. Компанія “In.Science” сприяє забезпеченню професійної коректури раніше зробленого наукового перекладу, а також наукового перекладу написаної статті.

Допомога у підборі наукової літератури відповідно до тематики дослідження

Допомога у підборі наукової літератури дозволяє відобразити тематику дослідження відповідно до міжнародних вимог журналів скопус, вос. Відповідна наукова література сприяє написанню розділів «Огляд літератури», «Обговорення», також впливає на створення розділу «Вступ». Вивчення специфіки інших літературних джерел відбивається на формуванні новизни майбутнього дослідження, визначенні прогалин у вибраному науковому напрямі. Допомога у підборі наукової літератури з тематики дослідження сприяє формуванню мети роботи, яка буде актуальною для журналів, що відповідають міжнародним вимогам.

Аудит статті клієнта

Аудит написаної клієнтом статті сприяє визначенню необхідного ступеня її доопрацювання, що відповідатиме вимогам міжнародних журналів. Фахівці “In.Science” посприяють у визначенні розділів та елементів статті, якість яких має бути покращена. У процесі написання статті автор може не звернути увагу на важливі деталі, що відображають специфіку обраної теми, та впливають на створення повноцінного наукового дослідження. Аудит написаної клієнтом статті дозволить покроково визначити неточності та скоригувати їх перед поданням статті до журналу.

Розробка плану статті

Розробка плану статті сприяє розумінню не лише структури майбутньої роботи, а й найважливіших елементів, що відображають суть основної частини дослідження. План статті сприяє послідовному викладу наукової інформації, що полегшить роботу у процесі написання наукової статті. Попередній план спрямований на визначення унікальності наукової статті, ґрунтуючись на її темі. Результати роботи мають бути безпосередньо пов’язані з тематичним напрямом та не відображати раніше опубліковані матеріали.

Тези для наукових конференцій

Участь у конференціях та інших наукових заходах потребує попередньо підготовлених тез проведеного дослідження. Тези сприяють короткому розумінню результатів праці вченого та впливають на підвищення його рейтингу безпосередньо у процесі ознайомлення з матеріалом. Тези сприяють відображенню актуальності роботи, ступеня наукової розробленості проблеми та унікальності роботи.

Розробка вимог журналів

Одним із елементів, що відображає якість журналу, є підготовка статей у єдиному форматі. Статті повинні характеризуватись унікальністю, а також бути представлені в єдиному форматі. Підготовка вимог до оформлення статей полягає у розробці вимог до кожного з розділів (вступ, методологія, результати, обговорення, висновки, список літератури, якщо структура IMRAD), назви статті, авторських даних, анотації, ключових слів та ін. У процесі розробки вимог журналів враховуються вимоги до змістовної частини статті. Ми сприяємо також написанні інформації для сайтів журналів, які прагнуть пройти схвалення на включення до скопусу, веб оф сайнс.

Навчання у написанні наукових статей

Процес створення наукової роботи має ґрунтуватися на професіоналізмі та розумінні їхньої специфіки. Наша команда, ґрунтуючись на власному досвіді, дозволить майбутньому автору опанувати навички написання наукових праць, ґрунтуючись на характерних рисах кожного з елементів наукової роботи. Під час навчання буде розглянута специфіка різних видів статей (наукова, оглядова та ін.), що має безпосередній взаємозв’язок із структурою роботи. Процес написання статті має ґрунтуватися на коректному формуванні теми, підготовці вступу, літературному огляді. Важливе значення має розробка специфіки надання інформації у розділі «Результати», що має безпосередній взаємозв’язок із методологією, анотацією, висновками роботи. А також розробці на їхній базі розділу «Обговорення». Навчання у написанні наукових статей ґрунтується на вивченні теоретичних аспектів з безпосереднім їх практичним застосуванням та отриманням зворотного зв’язку.