Під час рецензування наукової роботи для журналів, які індексуються у Scopus, Web of Science (також ВАК), розділ «Результати» має першочерговий вплив на підтвердження цінності та якості наукової роботи.

Чому?

  • підтверджує достовірність проведеного дослідження
  • відображає актуальність вибраного наукового напрямку для журналів, індексованих у Scopus, Web of Science;
  • є основою для подальших наукових міркувань та обговорень внаслідок якісного викладення інформації;
  • відображає важливість кожного етапу дослідження, підтверджуючи необхідність проведення експериментальних розрахунків, вибраних наукових методів;
  • розділ «Результати» є основою для формування висновків, забезпечуючи підтвердження чи спростування наукових припущень
  • відображає основні відкриття проведеного дослідження

Критерії, що впливають на якість:

  • забезпечення чіткої послідовності викладу матеріалів дослідження та логічного взаємозв’язку між кожним етапом дослідження
  • представлення коректних результатів розрахунків, які підтверджують зазначений аналіз та підвищують довіру рецензентів до дослідження, забезпечуючи в подальшому підвищення рівня цитування опублікованої роботи (розрахунки можуть бути відсутні у деяких гуманітарних направленнях, наприклад, правознавство, мистецтво і т.д.)
  • забезпечення взаємозв’язку розділу «Результати» з іншими розділами наукової роботи, що також передбачає вибір найбільш коректних наукових методів для реалізації дослідження з метою усунення помилкових значень у розділі «Результати»;
  • забезпечення правильної інтерпретації результатів, орієнтуючись на аргументовані показники (гіпотези, статистичні розрахунки тощо)
  • орієнтація на найбільш сприйнятливий спосіб викладення інформації, забезпечуючи точність та якість результатів для отримання високої оцінки експертами під час рецензування
  • забезпечення використання матеріалів для візуалізації (рисунки, таблиці), відображаючи короткий огляд основних результатів.

Розділ «Результати» відображає найбільш важливих інформаційні блоки у науковій статті, які пов’язані із числовими даними, різноманітними таблицями, графіками. Такий підхід впливає на пошук нових механізмів реалізації окремих питань, підтвердження гіпотез, відображення їх значення для наукової діяльності та практичної реалізації. Під час написання наукової роботи важливо знайти не лише ключові моменти, але й якісно їх відобразити, що дозволить забезпечити обґрунтоване подання інформації. Використання розрахунків має базуватися на достовірності, що сприятиме якості наукової роботи. Розрахунки можуть бути використані не у всіх наукових роботах, в такому випадку проведений аналіз має передбачати пошук унікальної інформації, яка дозволить розробити нові підходи до вирішення поставленої проблеми. Використання існуючих теоретичних матеріалів не забезпечує якість розділу «Результати».

Компанія «In.Science» забезпечує наукову підтримку та консультації з питань підвищення рівня наукової роботи для Scopus, Web of Science, орієнтуючись на підвищення якості розділу «Результати» та наукової статті загалом.